Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği Başkanı
Erzincan’ın Kemaliye İlçesinde doğdu. 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü’nü bitiren Özel, 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgi ve Belge Yönetimi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini, 2013 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilgi ve Belge Yönetimi Anabilim Dalı’nda Doktora eğitimini tamamladı.
Dr. Nevzat Özel, 2004-2008 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak, 2008-2009 yılları arasında ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Merkezi Kütüphanesi’nde Uzman olarak çalıştı. Şu an ise Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Ayrıca Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği Genel Başkanı ve “Bilgi Dünyası” adlı mesleki derginin editörü olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Fahrettin ÖZDEMİRCİ
Ankara Üniversitesi Belge Yönetimi ve Arşiv Sistemi Koordinatörü
1964 yılında Niksar’da doğdu, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi’nde 1986 yılında tamamladı. Ankara Üniversitesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Anabilim Dalı’ndan 1989 yılında yüksek lisans, 1995 yılında doktora derecesini aldı. Özdemirci, 1986-1988 döneminde Maliye Bakanlığı Kızılbey Vergi Dairesi’nde memur, 1988-1990 yıllarında Gazi Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı’nda uzman olarak çalıştı. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde asistan olarak göreve başladı. 1999 yılında Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent, 2014 yılında Profesör oldu. Ankara Üniversitesi’nde belge ve arşiv işlerinin etkin ve sistematik bir yaklaşımla yürütülebilmesi için çalışmalar yürüten ve projeler geliştiren Özdemirci, 2007 yılında başlatılan çalışmalarla Belge Yönetimi ve Arşiv Sistemi (BEYAS) Koordinatörlüğü’nün kurulmasını sağladı ve Koordinatör olarak görevlendirildi.
Dr. Özkan DALBAY
TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme A.Ş. Genel Müdürü
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde lisans, aynı üniversitenin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Özkan Dalbay, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme bölümünden doktora derecesini almış, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri sertifika programını bitirniştir.
Çalışma hayatına Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Teftiş Kurulunda müfettiş yardımcısı olarak başlayan Özkan Dalbay, Kadıköy Sigorta Müdürlüğü, Araştrma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanlığı, SSK Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü ve SSK Kurum Başkanlığı görevlerini yürütmüş, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcılığı görevinin ardından 2007 Ekim ayından beri TÜRKSAT Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Prof. Dr. Erkan İBİŞ
Ankara Üniversitesi Rektörü
30 Mart 1958’de Trabzon’da dünyaya geldi. 1982 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1985 yılında Nükleer Tıp dalında araştırma görevlisi olarak adım attığı Ankara Üniversitesi’nde; 1989’da Uzman, 1991’de doçent, 1997’de profesör oldu. 1998-1999 yıllarında, yeniden yapılanma sürecinde Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevinde bulundu. 2003-2005 ve 2010-2013 yıllarında Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Genel Yönetici Yardımcısı, 1996 yılında aynı Hastaneye Genel Yönetici ve Başhekim olarak atandı. 2000-2005 yıllarında Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinde bulundu. 2012 yılından beri Ankara Üniversitesi Rektörüğüne seçildi. Üniversitenin e-imzaya geçişini sağladı.
Prof. Dr. Mustafa AKBULUT
Ankara Üniversitesi
Adana’nın Bahçe ilçesinde doğdu. 1960 yılında Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Kütüphanecilik bölümünden mezun oldu, aynı dönemde Sanat Tarihi Bölümü’ne de devam etti. 1964 yılında Kütüphanecilik alanında doktora yapmak için ABD’ne Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile gitti. Oklahoma’da Yüksek Lisans, Pittsburgh Üniversitesi’nde doktora yaptı. Yurt dışında bulunduğu bu süre zarfında kütüphane binaları konusunda incelemelerde bulundu. New York ve Pittsburgh’da halk kütüphanelerinde (Sanat alanında) 6 yıl çalıştı. 1975 yılında Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde göreve başladı. 1982 yılında Doçent, 1989 yılında Profesör oldu. 1993-1999 yılları arasında Bölüm Başkanlığı, 1997 yılında Fullbright Komisyon Başkanlığı, 1997-2001 yılları arasında ise Rektör danışmanlığı yaptı. 2002-2012 yılları arasında Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi ile Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisans dersleri verdi.
Doç. Dr. Oğuz İCİMSOY
Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
1983 yılında İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nden mezun oldu. 1987 yılında Loughborough University of Technology, Department of Library and Information Studies’de Arşivcilik yüksek lisansı yaptı. 1993 yılında University College London, SLAIS’de Arşivcilik doktorasını tamamladı. Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde (eski adıyla Arşivcilik Bölümü) çalışıyor. Belge ve arşiv yönetimi, özel arşivler, devlet teşkilatı, kütüphane ve arşiv tarihi ilgi alanlarındandır.
Prof. Dr. Ali CENGİZKAN
ODTÜ- Mimarlık Fakültesi Dekanı
…
Mimar Seçkin Sezer BAYDAR
(SGB Mimarlık) – BEYAS Binası Mimarı
07.01.1971 doğumlu Seçkin SEZER BAYDAR İlk ve orta öğretimini İzmir’ de tamamlamıştır. (Mustafa Urcan ilköğretim okulu-1976-1981; İzmir-Dokuz Eylül Ortaokulu 1981-1984 ) İzmir Özel Türk koleji 1987 mezuniyeti sonrası eğitim yaşamı ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde devam etmiştir.1993 üniversite mezuniyeti ile başlayan 21 yıllık meslek yaşamı pek çok önemli yapının üretim öyküsünde görev yaparak devam etmiştir. Halen kurucusu olduğu SGB Mimarlık Yapı Üretim Danışmanlık Ltd. Şti bünyesinde çalışmalarına devam etmektedir.
Prof. Dr. Fatoş SUBAŞIOĞLU
Ankara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Başkanı
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’nden 1984 yılında mezun oldu. 1985 yılında mezun olduğu Bölüm’de araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Yüksek lisansını 1987’de, doktorasını 1995’te tamamladı. 1998 yılında Yardımcı Doçent, 2002’de Doçent, 2009’da Profesör oldu. 2010 yılından bu yana Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Mehmet TORUNLAR
Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü
Mehmet TORUNLAR, 1963 Ankara doğumlu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili Ana Bilim Dalı mezunu. Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Kurumlarla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nde çalışıyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında “Arşiv ve Arşivcilik Uygulamaları” ile “Arşiv Mevzuatı” eğitimi vermektedir. Yine birçok kamu kurum ve kuruluşunda “Arşiv Malzemesi Tespit Çalışması ve Saklama Süreleri” belirleme faaliyetlerini yürütmüştür. Yayımlanmış makaleleri ve değişik akademik toplantılarda sunulmuş bildirileri mevcuttur.
Yavuz Emir BEYRİBEY
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği
2003 yılında Başkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu, Sonrasında sırasıyla Türk Hava Yolları (THY) A.O. Bilgi Teknolojileri Başkanlığı’nda Mühendis olarak, Uçuş Harekat Kontrol Merkezi(UHKM) projesinde, ardından Türk Telekomünikasyon A.Ş. İnternet Veri Merkezi’nde(TT İVM) Telekom Uzman Yardımcısı olarak yerli ve yabancı ortak birçok projede Yazılım Geliştirme Mühendisi ve Proje Yöneticisi rollerinde çalıştı. 2008 yılından buyana ise T.C. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nde Yazılım Müdürü olarak Yazılım Güvenliği, Siber Güvenlik, TÜBİTAK KAMAG Projeleri, Kurumlar arası belge paylaşımı(e-Yazışma), Sosyal Medya Algı Yönetimi, Kurumsal Proje ve Yazılımlar, Yazılım Yaşam Döngüsü, Resmi İnternet Sitesi gibi birçok BT operasyonun yönetimi ve koordinasyonundan sorumlu olarak çalışmaktadır. Yüksek Lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yazılım Yönetimi Programında tamamlayan Beyribey, 2011 yılından buyana Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Doktora çalışmalarına devam etmektedir.
Fikret ŞANLI
TÜBİTAK-BİLGEM Bilişim Teknolojileri Enstitüsü
1988 yılında Yıldız Üniversitesi Elektronik Haberleşme Mühendisliği Bölümünden lisans derecesi, 2000 yılında Hollanda’nın Delft Teknik Üniversitesi Teknik Enformatik Alanında lisans ve yüksek lisans derecelerini aldı. Lisans eğitimi sonrasında İstanbul’da kısa bir süre çalıştıktan sonra İngiltere’ye giderek bir buçuk yıl kadar Londra’da çalışmıştır. Daha sonra Hollanda’ya giden Fikret ŞANLI, eğitim hayatına orada devam ederek, Deflt Teknik Üniversitesinde Teknik Enformatik alanında lisans, Bilgi Sistemleri Mühendisliği konusunda yüksek lisans eğitim almıştır. Fikret ŞANLI, Delft Teknik Üniversitesindeki eğitimi sırasında ve sonrasında Hollanda’da çeşitli firmalarda yazılım mühendisi ve proje yöneticisi olarak görev yapmıştır. 2005 yılında Türkiye’ye dönerek TÜBİTAK Bilişim Teknolojileri Enstitüsünde araştırmacı olarak göreve başlamış olup, halen bu kurumda Başuzman Araştırmacı olarak görev yapmaktadır.
Arş. Gör. Tolga ÇAKMAK
Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünden lisans derecesini aldı. Lisans eğitimi süresinde aynı zamanda Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Bilgi Teknolojileri konusunda eğitim alan Tolga ÇAKMAK, 2011 Yılında yüksek lisans eğitimini Kurumsal İçerik Yönetimi konusunda yaptığı tez çalışmasıyla tamamladı. Tolga Çakmak şu anda da aynı bölümde doktora öğrencisi olarak eğitimine devam etmekte; çeşitli teknik ve araştırma projelerinde yer almaktadır. Halen Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde araştırma görevlisidir.
Mustafa YEŞİLYURT
ERK Yazılım
1981 yılında Amasya’da doğdu. 2002 yılında Eğitim Atatürk Üniversitesi, Bilgisayar Programcılığı bölümünden, 2004 yılında Newport International University, BS Comp. Science bölümünden mezun oldu. 2002-2004 yılları arasında Bilgi İşlem Yöneticisi olarak Elmeksan Makina Sanayi’nde, uzman yazılımcı olarak 2004-2006 yıllları arasında MENSEY’ de, 2006-2007 yılları arasında Erkyazılım’da görev yapan Mustafa YEŞİLYURT, 2007-2009 yılları arasında Bilgi İşlem & Yazılım Müdürü olarak Mavi Kurye’de görev yaptı. 2009’dan beri Erkyazılım’da Proje Yöneticisi olarak görev yapmaktadır.
Mustafa DURMAZ
ANKAREF
1982 yılında Kayseri’de doğdu. 06.2003-10.2003 tarihleri arasında Royal Farms Inc.’ de aktif satış elemanı, 10.2003-04.2004 tarihleri arasında Mondi Yatak ve Mobilya San. Tic. A.Ş. ithalat yönetici yardımcısı, 07.2005-12.2005 tarihleri arasında Method Research Company’de pazar araştırma uzman yardımcısı, 09.2006-04.2007 Royal Bournemouth Hospital’da planlama elemanı, 03.2008-08-2010 tarihleri arasında Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’ de iş geliştirme uzmanı olarak görev yapan Mustafa DURMAZ, 09.2010 tarihinden beri Ankaref Bilişim Teknolojilerinde satış direktörü olarak çalışmaktadır.
Prof. Dr. Hasan KESEROĞLU
Kastamonu Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Başkanı
1955 yılında doğdu. 1987 yılında “Halk Kütüphanesi Politikası ve Türkiye Cumhuriyeti’nde Durum” adlı teziyle doktor ünvanını aldı. Aynı yıl Yardımcı Doçent, 29 Kasım 1995 tarihinde doçent, 2007 yılında profesör oldu. 1980-2010 yılları arasında İstanbul Üniversitesi’nde çalıştı. 2010 yılında kendi isteğiyle yeni kurulan Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’ne geçti. 2009 – 2010 yılları arasında Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı yaptı. Kendi isteğiyle Dekanlık görevinden istifasını verdi. Bugün Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Başkanı olarak çalışmaktadır.
Doç. Dr. Özgür KÜLCÜ
Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
Doç. Dr. Özgür Külcü Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 1994 tarihinde lisans eğitimini tamamlayan Dr. Külcü, 1998 yılında Yüksek Lisans ve 2005 yılında Kalite Yönetimi ve Kalite Sistem Dokümantasyonu Çerçevesinde Belge Yönetimi üzerine doktorasını bitirilmiştir. Misafir öğretim görevlisi olarak Kanada’da British Colombia ve ABD’de North Carolina üniversitelerinde bulunan Dr. Külcü kültürel mirasın korunması, dijitalleştirme ve dijital içerik yönetimi ile elektronik arşivleme ve belge yönetimi üzerine çeşitli yayınlara sahiptir.
Uzm. Zeynep AKDOĞAN
BEYAS Koordinatörlüğü
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden 2010 yılında mezun oldu. 2011 yılında aynı üniversitenin aynı bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı halen “Elektronik Belge Yönetimi ve Arşivleme Sistemlerinde Kurumsallaştırma Süreci: Ankara Üniversitesi Örneği” başlıklı tezini yazmaktadır. 2011- 2012 yılları arasında Türk Kütüphaneciliği Dergisinde yayın kurulu üyeliği yapmıştır. 2011 yılından beri TÜBİTAK KAMUSM’de Ankara Üniversitesi Elektronik İmza İşlemleri kurum yetkilisidir. Üniversitelerde Elektronik Belge Yönetimi ve Arşivleme Sistemine Geçiş Süreci Modellemesi Projesi’nde bursiyer araştırmacı olarak görev almıştır. Halen Ankara Üniversitesi Rektörlüğü BEYAS Koordinatörlüğü’nde belge yönetimi ve arşiv sistemi uzmanı olarak görev yapmakta olup evli ve bir çocuk annesidir.
M. Taylan GÜVERCİN
TÜRKSAT A.Ş. İş Geliştirme Direktörü
1998 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Endüstri Mühendisliği’nden mezunu olan Mustafa Taylan Güvercin, gerek Türkiye gerekse yurtdışında pek çok kurum ve kuruluşta teknoloji danışmanı ve program yöneticisi olarak görev aldı. Tasarımını ve program yönetimini yaptığı SSK Sağlık Ödeme Sistemi, 2006 yılında TUSIAD ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından yılın en iyi e-Devlet Projesi seçildi. ODTU İşletme Bölümü Yüksek Lisans (MBA) mezunu olan Güvercin, halen TÜRKSAT AŞ’de Bilişim Hizmetleri İş Geliştirme Direktörü olarak çalışmaktadır. İyi derecede İngilizce ve Almanca bilen Güvercin, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Anabilim Dalı’nda inovasyon alanında doktora çalışmalarına devam etmektedir.
Emin Sadık AYDIN
Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Daire Başkanı
İstanbul Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 1997 yılında mezun oldu. Aynı yıl Devlet Planlama Teşkilatı’nda göreve başladı. 2002 yılında Carnegie Mellon Üniversitesi’nden Bilgi Sistemleri Yönetimi dalında yüksek lisans derecesi aldı. 2008-2009 yıllarında Başbakanlık e-Devlet Danışma Grubunda görev aldı. Bugüne kadar e-dönüşüm, e-devlet, telekomünikasyon, bilgi teknolojileri ve benzeri alanlarda yürütülen pek çok çalışmada görev alan AYDIN, Mart 2010’dan beri Kalkınma Bakanlığı (DPT) Bilgi Toplumu Daire Başkanlığını yürütmektedir.
Hakan DEMİRTEL
Kalkınma Bakanlığı Daire Başkanı
1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Aynı yıl Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında göreve başladı. Burada programcı, analist, veri tabanı yöneticisi, ağ yöneticisi görevlerini ifa etti. 2003 yılında Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezinde kurucu Bilişim Koordinatörü olarak görev yaptı. 2004 yılından 2008 yılına kadar Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Bilgi Toplumu Dairesinde kamu bilişim projelerinin değerlendirilmesi, AB bilgi toplumu programlarının takibi, birlikte çalışabilirlik, bilgi toplumu stratejisinin hazırlanması ve izlenmesi konularında çalıştı. 2008-2010 yılları arasında Başbakanlık e-Devlet Danışma Grubunda Danışman olarak görev aldı. 2010’da Devlet Planlama Teşkilatı Yönetim Bilgi Merkezi Dairesi Başkanı olarak atandı ve bilişim hizmetlerinden sorumlu daire başkanı görevini 2013 yılına kadar sürdürdü. Halen Kalkınma Bakanlığında Daire Başkanı olarak görev yapan Demirtel’in Bilgisayar Bilimleri alanında yüksek lisans derecesi bulunmaktadır.
Bilal USLU
BİMSER Çözüm
Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinden mezun oldu. Yüksek lisansını ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde tamamladı. Halen Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünde kriptografi ve FPGA konularında doktora çalışmalarına devam etmektedir. Profesyonel iş hayatına 12 yılı aşkındır Bimser Çözüm’de devam etmektedir. Uzman Yazılım Müdendisliği, Ürün Yöneticiliği görevlerini yaptı ve
şu anda Ürün ve Hizmetler Direktörü olarak görev yapmaktadır. Yazılım geliştirme teknikleri, iş akışı yönetim sistemleri, doküman yönetim sistemleri ve belge yönetim sistemleri konusunda uzmanlığı bulunmaktadır.
Dr. Bahattin YALÇINKAYA
Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
1980 Gebze’de doğdu. 2000 yılında girdiği Marmara Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünden 2005 yılında mezun oldu. 2008 yılında aynı okul ve aynı bölümde Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. 2005-2006 yılları arasında Suna-İnan Kıraç Vakfı, İstanbul Araştırmaları Merkezi’nde bilgi ve belge uzmanı olarak çalıştı. 2006-2012 yılları arasında, yaklaşık 6 sene Başbakanlık, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet Arşivi Daire Başkanlığında, e-devlet ve e-belge konularında görev aldı. 2011-2012 yıllarında Ankara Üniversitesi tarafından yürütülen e-BEYAS projesinde Doktora bursiyeri olarak araştırmalarda bulundu. 2012 yılının ortalarından itibaren Marmara Üniversitesi, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaya başladı. 2014 yılının başlarında “e-Devlet Üstveri Standardının Hazırlanması ve Türkiye İçin Modellenmesi” başlıklı Doktora tezini Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi alanında tamamlamıştır.
Serkan MENTEŞ
Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü
Serkan MENTEŞ, 1981 Balıkesir doğumlu. İlkokulu Zonguldak da ortaokul ve lise öğrenimini Bolu İzzet Baysal Anadolu lisesinde tamamladı. 2005 yılında Hacettepe Üniversitesi Arşivcilik Bölümünden mezun oldu. 2006 yılında Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nde göreve başladı. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü adına Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve Sayısallaştırma konularında eğitim, rehberlik ve denetim çalışmalarını yürütmektedir. Çeşitli E devlet çalışmaları, Bilişim Derneği çalışmaları ve Resmi yazışma usul ve esasları hakkında yönetmelik komisyonunda görev aldı. Halen Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünde çalışmaya devam etmekte olup, evli ve 1 çocuk babasıdır.
Vural ÇELİK
TÜBİTAK Bilgem UEKAE E-kimlik, Araştırmacı
Sakarya Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden 2006 yılında mezun oldu. 2009’da Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü(GYTE), Sosyal bilimler Enstitüsü İşletme Bölümü’nde Kalite ve Üretim Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Halen Gebze Yüksek teknoloji Enstitüsü (GYTE), Üretim ve Pazarlama alanında Doktora eğitimine devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) Projesi, Elektronik İmza Projesi, Yeni Nesil Yazar Kasa Projesi (ÖKC), Avrupa birliği kapsamındaki projelere e-imza ve e-ID konularında destek verilmesi, Avrupa birliği kapsamındaki projelere sürdürebilirlik ve kurumsallaşma konusunda destek verilmesi gibi bir çok önemli projede görev almıştır.
Hasan Hüseyin SUBAŞI
TÜBİTAK Bilgem Kamu Sertifikasyon Merkezi, Ankara Yöneticisi
1978 yılında Denizli’de doğdu. 2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra sırasıyla, 2012 yılında Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde Yönetim Organizasyon Yüksek Lisansını ve 2013 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nde Lisans programını tamamlamıştır. Halen Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nde Doktora Programına devam etmektedir. Yaklaşık 2 yıldan beri Kamu Sertifikasyon Merkezi’nde Ankara Yöneticisi olarak çalışmakta olan Hasan Hüseyin SUBAŞI, elektronik imza, kayıtlı e-posta, e-kimlik, e-devlet projeleri, açık anahtar alt yapısı, açık kaynaklı yazılımlar, , ISO 27001 bilgi güvenliği, proje yönetimi, pazarlama, uluslararası ArGe projeleri, yönetim organizasyon, girişimcilik vb konularla da ilgilenmektedir.
Merve CEYLAN
TÜBİTAK Bilgem Kamu Sertifikasyon Merkezi, Uyum Değerlendirme Uzmanı
1990 yılında Kırşehir’ de doğan Merve CEYLAN, 2012 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde lisans programını tamamlamıştır. 1 yıldır Kamu Sertifikasyon Merkezi’ nde Uyum Değerlendirme Uzmanı olarak çalışmaktadır. Yeni Nesil Akıllı Kart Okuyucusu MİLKO’nun gerçekleştirilmesinde, proje paydaşlarıyla koordinasyonun sağlanması ve proje isterlerinin oluşturulması, yapılması ve yönetilmesi noktasında Kamu Sertifikasyon Merkezi tarafında proje yürütücüsü olarak görev almıştır.
Rıza AYHAN
Ankara Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı
1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1985-1987 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezi’nde sözleşmeli sistem programcısı, 1987-1991 yılları arasında Suudi Arabistan Toplu Taşımacılık Kurumu (SAPTCO) Bilgi İşlem Merkezi’nde sistem mühendisi olarak çalıştı. Ardından 1995 yılına kadar TERA Mühendislik Müşavirlik Şirketi’nin ortağı olarak serbest ticari faaliyetlerde bulunan Ayhan, 1995 yılından 2000 yılına kadar Ankara Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda sistem ve ağ grubu müdürü olarak görev yapmış olup, 2000 yılından itibaren Ankara Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.
Prof. Dr. Türksel Kaya BENSGHİR
Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü e-Devlet Merkezi (eDEM) Müdürü
Prof. Dr. Türksel Kaya Bensghir Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde Öğretim üyesidir. Haziran 2009’da TODAİE bünyesinde kurulan e-Devlet Merkezi (eDEM) kurucu Müdürü olup, halen bu görevde bulunmaktadır. Yönetim Bilişim Sistemleri alanında Profesör olan Kaya Bensghir, TODAİE, ve çeşitli üniversitelerde başta yönetim bilişim sistemleri ve e-devlet olmak üzere, BİT ve örgütsel değişim, sistem analizi, bilgi sistemleri tasarımı, e-iş ve e-ticaret konularında dersler ve kamu personeline e-devlet, bilgi yönetimi, elektronik belge yönetim sistemleri, e-imza, sistem dinamikleri vb. konularda seminerler vermektedir.
Prof. Bensghir, TODAİE ve üniversitelerde bilişim konularında yüksek lisans ve doktora tez danışmanı ve tez kurul üyesi olarak görev almaktadır.
Barış OKUMUŞ
Ankara Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
1980’de Denizli’de dünyaya geldi. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 2005 yılında Ankara Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’da Programcı olarak çalışmaya başladı. Kurucusu olduğu Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar ve İnternet Topluluğunda (Mbit) web tasarımı, grafik tasarımı, web programlama ve web tabanlı uygulama geliştirme konularında görev aldı. ANKÜSEM’de web yazılımcısı, grafik tasarımcısı ve içerik yöneticisi olarak çalıştı. ANKÜSEM in düzenlediği Web tasarımı ve Uygulamaları Sertifikalı Eğitim programlarında ders verdi. Mühendislik Fakültesinden aldığı burs ile Ankara Üniversitesi Cisco Network Academy Eğitim programına katıldı. Halen Ankara Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığında Kablosuz Ağ Sistemi Yöneticisi olarak çalışmaktadır.
Alaattin BULDUK
Koç Sistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri A.Ş. Ankara Satış Grup Yöneticisi